BBQ-marinert kylling med aïoli og frisk salat

Her får du en enkel og veldig god sommermiddag. Passer også godt hvis du får middagsgjester.

Ingredienser

Kylling

  • 800 g Prior kyllingfilet- miks BBQ
  • Brød til servering

Aïoli

  • 1 fedd Hvitløk
  • 1,5 ss Sitronsaft
  • Salt
  • 1,5 dl Majones

Salat

  • 1 pk Babyleaf
  • 1 stk Avokado
  • 0,5 stk Agurk
  • 1 stk Fennikel
  • 5 stk Reddiker

Salatdressing

  • 1 ts Dijonsennep
  • 4 ss Olivenolje
  • 1 ss Rødvinnseddik
  • 1 ts Honning
  • Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen.
  2. Grill kyllingen først over direkte varme for fine grillmerker, og deretter ferdig over indirekte varme.
  3. Server med godt brød, aïoli og salat.
  4. Rør sammen finrevet hvitløk, sitronsaft og en god klype salt i en skål. Når saltet er oppløst, rører du det sammen med majonesen og setter aïolien kaldt til servering.
  5. Legg babyleafen i en stor salatbolle. Tilsett avokadoen skåret i terninger, agurken delt i to på langs og deretter i skiver, fennikelen og reddikene skåret i løvtynne skiver, Spar gjerne fennikelbladene til pynt.
  6. Hell alle ingrediensene til dressingen i et syltetøyglass. Rist det godt sammen og hell det over salaten ved servering.