-
Forvarm ovnen til 180 grader. Bland allehånde, malt pepper og salt og gni det inn i kyllingen. Fyll en hermetikkboks med nellikspiker, pepperkorn, skallet av appelsinen og frukten skåret i båter.
-
Fyll opp boksen med appelsinjuice og tre kyllingen på boksen. Bak kyllingen i cirka 1.5 time, til kjernetemperaturen er 68 grader, og hvil den godt før servering.
-
Skrell gulrøttene, del dem i to på langs og legg dem i en ildfast form. Vend dem inn i olje, honning og en klype salt og bak dem i cirka 1 time i ovnen sammen med kyllingen, til de har fått en fin stekeskorpe. Vend spinaten inn i gulrøttene før servering.
-
Skrell betene og skjær dem i 1 cm tykke skiver. Vend dem inn i oljen og bak dem i ovnen sammen med kyllingen til de er helt møre. Avkjøl dem og skjær dem i terninger. Vend sammen med rødløk skåret i tynne båter, rømme og valnøtter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og topp med finhakket vårløk.