Helstekt julekylling med bakte rødbeter og gulrøtter

Lag helstekt kylling med julegodt tilbehør.

Ingredienser

Kylling

  • 1 stk hel kylling
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts sort malt pepper
  • 1 ts salt
  • 4 stk nellikspiker
  • 10 stk hele pepperkorn
  • 1 stk appelsin
  • 1 dl appelsinjuice

Ovnsbakte gulrøtter

  • 4 stk store gulrøtter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • Salt
  • 1 pose spinat

Rødbetsalat

  • 2 store rødbeter
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 stk rødløk
  • 3 ss rømme
  • 6 ss hakkede valnøtter
  • saften av en halv sitron
  • Flaksalt og pepper
  • 2 stk vårløk

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Bland allehånde, malt pepper og salt og gni det inn i kyllingen. Fyll en hermetikkboks med nellikspiker, pepperkorn, skallet av appelsinen og frukten skåret i båter.
  2. Fyll opp boksen med appelsinjuice og tre kyllingen på boksen. Bak kyllingen i cirka 1.5 time, til kjernetemperaturen er 68 grader, og hvil den godt før servering.
  3. Skrell gulrøttene, del dem i to på langs og legg dem i en ildfast form. Vend dem inn i olje, honning og en klype salt og bak dem i cirka 1 time i ovnen sammen med kyllingen, til de har fått en fin stekeskorpe. Vend spinaten inn i gulrøttene før servering.
  4. Skrell betene og skjær dem i 1 cm tykke skiver. Vend dem inn i oljen og bak dem i ovnen sammen med kyllingen til de er helt møre. Avkjøl dem og skjær dem i terninger. Vend sammen med rødløk skåret i tynne båter, rømme og valnøtter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og topp med finhakket vårløk.