Grillet kylling med mais-, tomat- og avokadosalat

Grillet kylling med mais-, tomat- og avokadosalat

Det tar litt tid å grille en hel kylling, men det er verd ventetiden.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Grillet kylling med mais-, tomat- og avokadosalat

  1. Tørk godt av kyllingen og maiskolbene. Gni dem inn med litt olje.
  2. Krydre kyllingen med salt og pepper. Grill kyllingen med brystet vendt opp over indirekte varme. Bruk lokk.
  3. Grill maiskolbene over indirekte varme til de har fått fine grillmerker.
  4. Skjær maiskornene av to av kolbene ved å holde dem i en ende mens du fører en kniv langsmed kjernen. Legg maiskornene i en blender sammen med olje, limesaft, vårløk, hvitløk og 1⁄2 ts flaksalt og kjør det sammen til du har en fin og jevn dressing. Tilsett basilikumen (spar en liten neve til salaten) og kjør det sammen igjen.
  5. Skjær tomatene i båter, avokadoen og de siste to maiskolbene i skiver. Vend inn dressingen og topp med resten av basilikumbladene. Server sammen med kyllingen.