Grillet kylling med mais-, tomat- og avokadosalat

Det tar litt tid å grille en hel kylling, men det er verd ventetiden.

Ingredienser

Grillet kylling med mais-, tomat- og avokadosalat

  • 1 stk Kylling flatbird naturell
  • Ca. 1 dl olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 4 stk Rå maiskolber, bruk ferdig kokte, sous vide
  • 4 stk Lime
  • 2 stk Vårløk
  • 2,5 dl Frisk basilikum, sammenklemt
  • 6 stk Tomater (evt. en blanding av ulike varianter)
  • 1 stk Avokado

Slik gjør du

  1. Tørk godt av kyllingen og maiskolbene. Gni dem inn med litt olje.
  2. Krydre kyllingen med salt og pepper. Grill kyllingen med brystet vendt opp over indirekte varme. Bruk lokk.
  3. Grill maiskolbene over indirekte varme til de har fått fine grillmerker.
  4. Skjær maiskornene av to av kolbene ved å holde dem i en ende mens du fører en kniv langsmed kjernen. Legg maiskornene i en blender sammen med olje, limesaft, vårløk, hvitløk og 1⁄2 ts flaksalt og kjør det sammen til du har en fin og jevn dressing. Tilsett basilikumen (spar en liten neve til salaten) og kjør det sammen igjen.
  5. Skjær tomatene i båter, avokadoen og de siste to maiskolbene i skiver. Vend inn dressingen og topp med resten av basilikumbladene. Server sammen med kyllingen.