Grillet kylling overvinge med quinoasalat, grillede cherrytomater og fennikel

Snadder middag for én.

Ingredienser

  • 6 stk kyllingklubber

Salat

  • 0,5 dl quinoa
  • 0,3 dl gresskarkjerner
  • 0,3 stk brokkoli
  • 0,5 stk fennikel
  • cherrytomater til ett eller to spyd
  • 1 ts olivenolje til pensling
  • 0,3 stk rød chili
  • 1 neve basilikumblader
  • 0,5 stk sitron til servering

Dressing

  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss dijon-sennep
  • 0,5 ss eplesidereddik
  • 0,5 ss honning
  • 0,5 fedd hvitløk, finrevet
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,3 ts flaksalt
  • nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Bløtgjør grillspydene i vann i 10-15 minutter, dersom de er av tre. Tilbered quinoa etter anvisning på pakken og rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne på middels varme til de begynner å poppe. Fjern de helt nederste to cm på brokkolien og del den deretter mellom stilken og buketten. Skrell og riv stilken i fine strimler på et rivjern (eller bruk en mandolin) og riv buketten i løvtynne skiver. Legg dem i en stor bolle sammen med quinoaen når den er lettere avkjølt. Tre tomatene på spyd og skjær fennikelen i tynne skiver på langs. Pensle lett med olje og grill til grønnsakene er møre og har tydelige grillmerker. Fennikelen trenger mer tid enn tomatene.
  2. Varm opp kylling overvingene på indirekte varme på grillen.
  3. Pisk sammen alle ingrediensene i dressingen (rist dem ev. sammen i et glass med lokk). Vend inn mesteparten av dressingen i salaten sammen med finhakket chili og basilikum. Topp med grønnsakene, gresskarkjerner og resten av dressingen.