-
Legg grillspyd i vann (dersom du bruker varianter i tre).
-
Hold på begge ender av aspargesstilken, bøy til den brekker og kast enden. Del resten i to eller tre, avhengig av størrelse.
-
Del sjalottløken i to på langs og blomkålen i små buketter. Skrell blomkålstilken med en potetskreller og skjær den i skiver.
-
Skjær kyllingen i biter på ca 3 x 3 cm. Tre kylling, asparges, sjalottløk og blomkål på separate spyd. Pensle grønnsakene med litt olje og strø over et par klyper salt.
-
Spydene har ulik steketid.
Legg blomkål- og sjalottløkspydene over direkte varme i noen minutter før du flytter dem over på indirekte varme og gjør plass til resten av spydene på direkte varme. Grønnsakene skal mykne og få fine grillstriper og kyllingen skal bli gjennomstekt.
-
Skjær sitronen i tynne skiver på ca. 0,5 cm. og grill dem rett på risten – de skal få fine grillmerker og så vidt bli sprø.
-
Server alle spydene samlet på et stort fat sammen med salsaen, ferskt brød og sitronskiver.
-
Finhakk hvitløk, urter og kapers og legg det i en skål sammen med finhakkede, grillede sitronskiver og oljen.
-
Vend alt godt sammen og smak til med salt og pepper.