Helgrillet kylling med boks

Lag helgrillet kylling med boks fylt med spicy hjemmelaget buljong og sopp. Da får du ekstra saftig kylling med masse smak.

Ingredienser

Helgrillet kylling med boks fylt med spicy hjemmelaget buljong og sopp

  • 1 hel Kylling
  • 1 stk Brokkoli
  • 200 g Store sjampinjong
  • 4 stk Vårløk

Buljong

  • 400 g Sjampinjong
  • 20 g Ingefær
  • 2 ss Soyasaus
  • 2 stk Røde chili
  • 1 ss Solsikkeolje
  • Vann

Rub

  • 1 ts Chilipulver
  • 1 ts Paprikapulver
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 liten neve Hakket frisk oregano
  • 2 ss Olivenolje

Gressløkmajones

  • 1 pose Lettmajones
  • 2 ss Vann
  • 1 potte Gressløk
  • 0,5 stk Grillet sitron eller lime

Slik gjør du

  1. Romtemperer kyllingen.
  2. Kutt sjampinjongen til buljongen i biter og stek dem på høy temperatur i solsikkeolje. Ha i revet ingefær, soyasaus, hakket chili og dekk med vann. La det trekke på lav temperatur i ca 1 time. Sil buljongen og ha den i en øl/brusboks. Boksen må passe inni kyllingen.
  3. Bland krydderet til ruben og smør inn kyllingen. Sett kyllingen på hermetikkboksen og grill den på indirekte varme under lokk i ca. 1 time og 20 minutter.
  4. Del brokkolien i åtte ”båter” og soppen i to. Grill brokkolien med snittflaten ned på høy varme. Pensle med litt olje underveis, vend den rundt slik at den ikke blir brent og legg den på den lune siden til hviling. Gjør det samme med soppen. Vårløk skal grilles kjapt på høy temperatur. Ta av grønnsakene og ha over litt olivenolje og flaksalt.
  5. Grill sitronen/limen med snittsiden ned til den har fått fine grillmerker.
  6. Miks majones, vann og gressløk (eller ferske urter) med stavmikser eller en annen variant av mikser. Har du ikke det, kan du finhakke gressløken og blande inn i majonesen. Smak til med grillet sitron eller lime.
  7. Server kyllingen med grillet brokkoli, sopp, vårløk og en god dressing som gressløkmajones eller kesam.