Hurtigsyltet rødløk i nanbrød med kylling og agurkyoghurt

Sunn og god kosemat med smak av India.

Ingredienser

Hurtigsyltet rødløk i nanbrød med kylling og agurkyoghurt

  • 4 stk Kyllingfileter
  • 1 ss Smør
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 2 stk Lime
  • Nanbrød
  • 1 neve Koriander til servering

Hurtigsyltet rødløk

  • 2 stk Rødløk
  • 2 dl Vann
  • 2 dl Eplesidereddik
  • 2 dl Sukker

Agurkyoghurt

  • 0,5 stk Agurk
  • 2 dl Naturell yoghurt
  • 2 ss Finhakket frisk koriander
  • 2 ss Finhakket frisk gressløk
  • 0,25 ts malt koriander
  • 0,25 ts malt cumin

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en stekepanne på middels til høy varme. Gni kyllingfiletene inn med salt og pepper og stek dem i ca. 2 min på hver side.
  2. Del limen i to og legg dem i pannen med snittflaten ned mellom kyllingfiletene. Sett på lokk eller dekk til med aluminiumsfolie, skru ned varmen og etterstek i 6-8 min til kyllingen er gjennomstekt. La kjøttet hvile.
  3. Varm nanbrødene raskt i en tørr stekepanne eller i ovnen og server toppet med agurkyoghurt, kyllingfilet skåret i skiver, syltet rødløk og en halv lime. Avslutt med en klype flaksalt og litt hakket koriander.
  4. Rens og skjær løken i tynne skiver og legg dem i et sylteglass. Bland vann, eddik og sukker i en liten kjele, kok opp og hell det over løken. Avkjøl.
  5. Skrell agurken, fjern frøene og riv den grovt på et rivjern. Klem vekk så mye saft du klarer og bland agurken med resten av ingrediensene.