Kalkungrillspyd med blomkålris og tzatziki
Dette er en oppskrift som passer for få og for mange, og smaker like godt hver gang.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- Skjær kjøttet av kalkun (eller kylling) i biter på 3x3 cm. Bland sammen en marinade av finrevet hvitløk, olje, sitronsaft, oregano, salt og pepper i en plastpose. Legg i kjøttet, knyt sammen og la ligge i 30 minutter. Legg grillspydene i bløt i vann dersom de er av tre, 10-15 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader.
Marinade
- Bland sammen en marinade av finrevet hvitløk, olje, sitronsaft, oregano, salt og pepper i en plastpose. Legg i kalkunen, knyt sammen og la ligge i 30 minutter. Legg grillspydene i bløt i vann dersom de er av tre, 10-15 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader.
Blomkålris
- Riv blomkålen over et stekebrett (eller kjør den i grove buketter i en foodprosessor til den ligner riskorn) og vend inn hakkede mandler, olje, salt og pepper. Spre jevnt utover og stek i 10-15 minutter - blomkålen skal myknes, men ikke få farge. Rett før servering blander du inn revet sitronskall og finhakket persille.
Tzatziki
- Riv agurken, bland med salt og legg den i en finmasket sil. La den renne av i 15 minutter, klem vekk så mye ekstra vann du klarer og bland den inn i yoghurten sammen med resten av ingrediensene. Sett til side.
- Skjær paprika, rødløk og squash i grove biter og tre dem på grillspyd sammen med kalkunen. Grill til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er møre, ca. 5 minutter på hver side. Pass godt på dem, så de ikke brenner seg. Klem sitronsaft over grillspydene og server med blomkålris og tzatziki.