Kalkungrillspyd med blomkålris og tzatziki

Kalkungrillspyd med blomkålris og tzatziki

Lekker grillmiddag for én.

Ingredienser

  • 1 pk Billig middag for 1, Kalkunmedaljonger

Marinade

  • 0,5 fedd hvitløk
  • 1,5 ss olivenolje
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 0,3 ts flaksalt
  • nykvernet pepper

Blomkålris

  • 0,3 stk blomkål
  • 0,5 dl mandler
  • 0,5 ss olivenolje
  • 0,3 ts salt
  • nykvernet pepper
  • 0,5 stk sitron, skallet
  • 0,5 dl persille, finhakket

Tzatziki

  • 0,5 dl revet agurk
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0,3 stk sitron, saften
  • 0,5 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 stk paprika
  • 0,5 stk rødløk
  • 0,5 stk squash

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunen i biter på 3x3 cm. Bland sammen en marinade av finrevet hvitløk, olje, sitronsaft, oregano, salt og pepper i en plastpose. Legg i kalkunen, knyt sammen og la ligge i 30 minutter. Legg grillspydene i bløt i vann dersom de er av tre, 10-15 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Bland sammen en marinade av finrevet hvitløk, olje, sitronsaft, oregano, salt og pepper i en plastpose. Legg i kalkunen, knyt sammen og la ligge i 30 minutter. Legg grillspydene i bløt i vann dersom de er av tre, 10-15 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader.
  3. Riv blomkålen over et stekebrett (eller kjør den i grove buketter i en foodprosessor til den ligner riskorn) og vend inn hakkede mandler, olje, salt og pepper. Spre jevnt utover og stek i 10-15 minutter - blomkålen skal myknes, men ikke få farge. Rett før servering blander du inn revet sitronskall og finhakket persille.
  4. Riv agurken, bland med salt og legg den i en finmasket sil. La den renne av i 15 minutter, klem vekk så mye ekstra vann du klarer og bland den inn i yoghurten sammen med resten av ingrediensene. Sett til side.
  5. Skjær paprika, rødløk og squash i grove biter og tre dem på grillspyd sammen med kalkunen. Grill til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er møre, ca. 5 minutter på hver side. Pass godt på dem, så de ikke brenner seg. Klem sitronsaft over grillspydene og server med blomkålris og tzatziki.