Kylling-kjøttboller med sitronpotetmos

Fristende kjøttboller servert med frisk potetmos med det lille ekstra.

Ingredienser

Bruk ferdiglagde kylling-kjøttboller, eller lag de selv fra bunn:

  • 500 g Kyllingkjøttdeig
  • 1 stk Egg
  • 0,5 dl Melk
  • 1 stk Loffskive
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • Smør eller olje til steking

Sitronpotetmos

  • 500 g Potet
  • 1,5 dl Melk
  • 75 g Smør
  • 0,5 ts Salt
  • Litt nykvernet pepper
  • 0,5 stk Sitron
  • 0,5 potte Dill, hakket

Tomatsalsa

  • 6 stk Tomater
  • 1 stk Løk
  • 1 stk Rød chili
  • 1 potte koriander
  • 2 stk Lime
  • Salt

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg og melk i en stor skål. Riv loffen i grove biter og legg dem i skålen så de får trukket til seg væsken.
  2. Tilsett kyllingkjøttdeigen, finhakket hvitløk, salt og pepper. Rør det sammen til en jevn farse.
  3. Form til små boller og stek gylne i smør eller olje.
  4. Kok potetene møre i saltet vann.
  5. Hell av vannet og mos potetene med en gaffel eller potetmoser.
  6. Rør inn melk og smør og smak til med salt og pepper. Bland til slutt inn sitronskall, sitronsaft og dill.
  7. Lag et lite kryss med en spiss kniv i toppen av tomatene og kok dem i 20 sekunder. Avkjøl dem deretter straks i isvann slik at skallet løsner.
  8. Finhakk deretter tomater, løk, fersk chili og koriander. Jo mindre, desto bedre. Legg alt i en skål, skvis over limesaft og smak til med salt.