Kylling med agurksalat, feta og za'atar

Denne kyllingretten vil garantert falle i smak.

Ingredienser

Kylling med agurksalat, feta og za'atar

  • 1 pk Billig middag for 1 Kyllingfilet
  • 0,3 stk Agurk
  • Flaksalt
  • 1 ss Sesamfrø
  • 1 ss Tørket timian
  • 1 ss Tørket oregano
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 ss Limesaft
  • 0,3 pk Fetaost
  • Brød til servering

Slik gjør du

  1. Gi agurken et par gode slag med knivhåndtaket eller en kjevle så den sprekker. Bryt opp i biter, strø over et par klyper salt og la dem renne av seg på et kjøkkenhåndkle i 10 minutter.
  2. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne. Avkjøl og bland i timian, oregano og 1⁄2 ts salt. Knus det sammen i en morter eller legg det i en plastpose og rull en kjevle over.
  3. Varm 2 ss olje i en panne på middels varme. Gi hvitløken et hardt slag, skrell den og legg den i pannen. Stek til den er gyllen.
  4. Avkjøl i en liten bolle og bland inn limesaft og en klype salt. Tørk av agurkbitene og vend dem i sammen med fetaost i grove biter.
  5. Stek kyllingen i olje (gjerne i samme stekepanne) til den er gyllen og gjennomstekt. Server med agurksalat og ferskt brød. Strø sesamfrøblandingen (za’atar) over.