Kylling med blomkål- og brokkoliris
Blomkål- og brokkoliris er den perfekte erstatningen for vanlig ris.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Kylling med blomkål- og brokkoliris
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Del brokkolien og blomkålen opp i grove buketter og kjør dem, halvparten av gangen, til riskornlignende størrelse i en foodprosessor. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, hell over 1 ss olivenolje, 1⁄2 ts salt, 1⁄2 ts pepper og vend det godt sammen.
- Spre det utover platen og bak i ovnen i ca. 15 minutter. Grønnsakene skal så vidt begynne å bli gylne. Vend om underveis.
- Rist mandlene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og legg dem til side.
- Hell 1ss olje i pannen, legg i kyllingen og krydre med en klype salt og pepper. Stek den til den er gjennomstekt.
- Fjern ”risen” fra ovnen, vask sitronen godt, riv i skallet og klem over saften. Server den toppet med grovhakket persille, mandler og noen dråper olivenolje, sammen med kyllingen.