Ingredienser
Kylling med grillet pitabrød
-
1
pk
Billig middag for 1, Kyllingfilet sitron og papaya
-
1
stk
Pitabrød
Tomatsalat
-
1
7-10 Cherrytomater
-
0,5
stk
Sjalottløk
-
1
ss
Frisk persille
-
1
ss
Frisk basilikum
-
1
ts
Hvitvinseddik
-
0,5
ss
Olivenolje
Urteolje
-
1
neve
Friske urter (koriander, mynte, basilikum eller persille - eller en miks)
-
2-3 ss Olivenolje
-
1
klype
Flaksalt
-
0,5
ts
Nykvernet pepper
Slik gjør du
-
Grill kyllingen i ca. 2 minutter på hver side over direkte varme til den har fått en fin og gyllen stekeskorpe.
Grill den deretter til den er gjennomstekt over indirekte varme, ca. 5-10 minutter og la den hvile.
-
Del tomatene i to, finhakk sjalottløk, persille og basilikum og vend det sammen med eddik og 1⁄2 ss olivenolje. Smak til med en klype salt og nykvernet pepper.
-
Legg en neve urter i en foodprosessor, tilsett 2-3 ss olje, salt og pepper. Kjør det sammen til urtene er godt hakket og tilsett eventuelt mer olje dersom du ønsker en tynnere konsistens.
Pensle pitabrødet med oljen og grill det på begge sider til det er gjennomvarmt og har fått fine grillmerker. Har du rester av oljen serverer du den ved siden av i en liten skål.