-
Tørk av kyllingen og legg den i en stor gryte med lokk. Legg i laurbærblader, pepper, salt, løk delt i fire og det grønne på purren. Skrubb og skrell persilleroten og gulrøttene og legg avskjæret i gryten. Fyll opp med vann til toppen av kyllingen og kok opp. Skru ned temperaturen og la det putre i en time. Skum av underveis.
Fjern kyllingen fra gryten og avkjøl. Sil kraften og hell den tilbake i gryten. Kok den til det er 4-5 dl i kjelen.
-
Spar et par sukkererter til servering og skjær resten av grønnsakene i skiver. Kok dem i kraften i et par minutter og fisk dem ut igjen med en hullsleiv. På den måten vet du at de fremdeles er litt sprø ved servering.
-
Lag sausen ved å smelte smør i en liten kjele. Visp inn melet på middels varme og stek i ett minutt. Deretter tilsetter du kraften, litt og litt, mens du visper for å unngå klumper. Avslutt med fløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
-
Riv av alt kyllingkjøttet fra bena og legg det i sausen sammen med grønnsakene. Topp med hakket timian og et par sukkererter.