Kyllinglår med persille- og sesamfrø-gremolata

Kyllinglår med persille- og sesamfrø-gremolata

Kylling er en sikker vinner rundt middagsbordet!

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Kyllinglår med persille- og sesamfrø-gremolata

  1. Rist sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Legg dem i en foodprosessor.
  2. Hell 1 ss olje i pannen og skru opp varmen til middels høy. Stek kyllingen til den er gjennomvarm. La den hvile et par minutter.
  3. Legg persillen, finrevet skall av sitronen og hvitløken i foodprosessoren sammen med sesamfrøene og kjør det til persillen er finhakket. Fjern knivbladet og rør inn nok olje med en skje til sausen er passe rennende, 1-2 dl. Klem i saften av halve sitronen og smak til med en god klype salt.
  4. Del salathodene i grove biter, tomatene i to og squashen i to på langs, deretter i skiver. Server kyllingen med salat og brød. Sausen heller du over kyllingen og salaten.