Kyllinglår med potetsalat

Kylling og potetsalat er veldig godt sammen. Prøv denne oppskriften med begge deler laget fra bunnen av.

Ingredienser

  • 4 stk Kyllinglår
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 pose Amadinepoteter
  • 1 dl Solsikkekjerner
  • 1 liten Blomkål
  • 1 potte Dill
  • 1 pakke Bjørnebær

Majones

  • 2 Eggeplommer
  • 1 ss Hvitvinseddik
  • 2 klyper Salt
  • 1 ts Dijonsennep
  • 2,5 dl Rapsolje

Slik gjør du

  1. Gni inn kyllinglårene med salt, pepper og et par spiseskjeer olivenolje. Grill kyllinglårene på indirekte varme med grillen lukket i cirka 25-30 minutter til kyllingen er saftig og mør, snu kyllinglårene et par ganger underveis.
  2. Kok potetene i lettsaltet vann imens.
  3. For å lage majones blander du eggeplommer, eddik, salt og sennep sammen i en bolle. Bland godt sammen og visp inn oljen dråpe for dråpe til du har en fast og fin majones.
  4. Rist solsikkekjernene til de er gylne i en varm og tørr panne.
  5. Del potetene i to mens de fortsatt er varme og legg de i en skål. Bruk en mandolin til å høvle over hele blomkålen med stilk og alt. Vend forsiktig inn et par spiseskjeer majones og strø over solsikkekjernene. Topp med dill og bjørnebær.
  6. Server med kyllinglårene sammen med den friske potetsalaten.