Øldampet kylling med Santa Clausthaler

De nydelige smakene fra alle krydderne og dampen fra Santa Clausthaler alkoholfri øl gir en utrolig saftig, mør og smakfull kylling.

Ingredienser

Øldampet kylling

  • 1,4-1,8 kg hel kylling
  • 1 boks Santa Clausthaler alkoholfri øl
  • 3 ss Olivenolje

Krydderblanding

  • 4 ss Maldonsalt
  • 3 ss Brunt sukker
  • 2 ss Paprikapulver
  • 1 ss Cayennepepper
  • 1 ts Hvitløkspulver

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200°C. Sett en ildfast form på en langpanne for å slippe å skitne til ovnen din.
  2. Bland alle ingrediensene til krydderblandingen sammen.
  3. Åpne ølboksen og hell omtrent ¼ av den i den ildfaste formen. Sett ølboksen i midten av langpannen.
  4. Rens kyllingen og fjern eventuell innmat. Tørk den med kjøkkenpapir.
  5. Dryss kryddermiksen over kyllingen og gni krydderet godt inn i kyllingen med hendene. Husk alle kriker og kroker.
  6. Tre kyllingen stående over ølboksen og hell olivenolje over den.
  7. Stek kyllingen i ovnen i rundt en time til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. For å sjekke om den er ferdig, stikk en kniv i den tykkeste delen av låret, og se om saften som renner ut er klar.
  8. Server med stekte eller bakte poteter og en salat med salatdressingen med øl.