Omelett med rester av laks eller kylling
Ikke kast restene etter gårsdagens middag. Bruk dem heller i en ny rett!
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Omelett med rester av laks eller kylling
- Skjær restekjøttet eller -fisken i tynne skiver.
- Fjern endene på vårløken og aspargesen og skjær dem i tynne, diagonale skiver. Finhakk hvitløken.
- Smelt smøret i en panne på middels varme, legg i vårløken og stek den i et par minutter til den er myk. Legg i asparges og hvitløk og stek til aspargesen så vidt har mørnet, ca. 4 minutter. Legg i spinaten og stek den til den kollapser i pannen, ca. 2 minutter. Legg i restekjøttet eller -fisken og fordel alt godt utover pannen.
- Pisk eggene godt sammen, krydre med en klype salt og pepper og hell det over. La det steke i ett minutt uten å røre. Deretter fører du en stekespade langs kanten på omeletten og løfter forsiktig, så eggerøren renner over kanten og ned i bunnen. La omeletten steke litt og gjenta et par ganger, til eggene nesten er ferdigstekt.
- Avslutt med å sette pannen under grillen i ovnen i et par minutter på maks varme. Omeletten er ferdig når den er gyllen på toppen. Smuldre over Apetinaen og server med ferskt brød.