-
Forvarm ovnen til 220 grader.
-
Tørk av kyllingen og sett den til side. Skrell hvitløksfeddene. Finhakk to av dem sammen med kapersen og mos dem sammen med smør, salt og pepper i en skål. Gni kyllingen inn med smøret, på utsiden og innsiden, gjerne også under skinnet. Del de resterende to hvitløksfeddene og sitronen i to og legg dem inni kyllingen sammen med mesteparten av timianstilkene. Spar noen til servering.
-
Del potetene i to, løken i grove båter og gulrøttene og pastinakken i grove skiver. Legg dem i en ildfast form eller gryte. Plasser kyllingen på toppen, hell over hønsebuljongen rørt ut i kokende vann og dekk til med folie. Stek i ovnen i 25-35 minutter. Senk temperaturen til 180 grader, fjern folien og stek i ytterligere 30 minutter eller til skinnet er gyllent og sprøtt og kyllingen er gjennomstekt. Sjekk ved å gjøre et snitt i det ene låret – er saften som renner ut helt klar er kyllingen ferdig. La den hvile i 15-20 minutter.
-
Del kyllingen opp i passende stykker og server sammen med grønnsakene og brød til å dyppe i kraften. Topp med timianblader.