Ovnsbakt kylling med kapers og sitron

Her lager du hele middagen i en eneste form.

Ingredienser

Ovnsbakt kylling med kapers og sitron

  • 1 stk Hel kylling (1,5-1,8kg)
  • 4 fedd Hvitløk
  • 3 ss Kapers
  • 75 g Smør, romtemperert
  • 2 ts Flaksalt
  • 1 ts Nykvernet pepper
  • 1 stk sitron
  • 1 potte Timian
  • 8 små poteter
  • 1 stk Rødløk
  • 3 stk Gulrøtter
  • 1 stk Pastinakk
  • 0,5 terning Hønsebulljong
  • 1 dl Vann
  • Ferskt brød til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Tørk av kyllingen og sett den til side. Skrell hvitløksfeddene. Finhakk to av dem sammen med kapersen og mos dem sammen med smør, salt og pepper i en skål. Gni kyllingen inn med smøret, på utsiden og innsiden, gjerne også under skinnet. Del de resterende to hvitløksfeddene og sitronen i to og legg dem inni kyllingen sammen med mesteparten av timianstilkene. Spar noen til servering.
  3. Del potetene i to, løken i grove båter og gulrøttene og pastinakken i grove skiver. Legg dem i en ildfast form eller gryte. Plasser kyllingen på toppen, hell over hønsebuljongen rørt ut i kokende vann og dekk til med folie. Stek i ovnen i 25-35 minutter. Senk temperaturen til 180 grader, fjern folien og stek i ytterligere 30 minutter eller til skinnet er gyllent og sprøtt og kyllingen er gjennomstekt. Sjekk ved å gjøre et snitt i det ene låret – er saften som renner ut helt klar er kyllingen ferdig. La den hvile i 15-20 minutter.
  4. Del kyllingen opp i passende stykker og server sammen med grønnsakene og brød til å dyppe i kraften. Topp med timianblader.