Ovnsbakt kyllingfilet og hjertesalat

Det er ingen sak å lage kjapp og sunn hverdagsmat.

Ingredienser

Ovnsbakt kyllingfilet og hjertesalat

  • 4 stk Kyllingfileter
  • 4 stk Hjertesalater
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 ts Nykvernet pepper
  • 3 stk Knekkebrød
  • 50 g Grana Padano
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 neve Frisk basilikum
  • 1 fedd Hvitløk
  • 2 stk Sitroner

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 230 grader og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Krydre kyllingen med en klype salt og pepper.
  3. Knus knekkebrødene til smuler i en lukket plastpose ved å rulle en kjevle over. Bland smulene med finrevet Grana Padano, 2 ss olje og finhakket persille og hvitløk. Krydre miksen med en klype salt og pepper og dekk kyllingen med den.
  4. Legg kyllingen på stekebrettet og stek den i ovnen til smulene har blitt gylne.
  5. Del hjertesalatene i to på langs, smør dem inn med 1 ss olje og strø på en god klype salt. Legg dem med snittsiden opp sammen med kyllingen og stek dem sammen i ytterligere fem minutter til kyllingen er gjennomstekt og salaten har fått litt farge.
  6. Server med et par sitronbåter til hver, til å klemme over.