Stekt kyllingfilet med ovnsbakte rødbeter, pastinakk og quinoa

Kjempegod kyllingmiddag på 1-2-3.

Ingredienser

Stekt kyllingfilet med ovnsbakte rødbeter, pastinakk og quinoa

  • 4 stk kyllingfileter
  • 8 stk små rødbeter
  • 4 stk pastinakk
  • 2 stk sjarlottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,3 ts pepper
  • 0,3 ts salt
  • 7 dl vann
  • 1 terning hønsebujong
  • 4 dl quinoa
  • 1 stk sitron, revet skall
  • 1 pk Apetina classic
  • 0,5 potte persille

Dressing

  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk appelsin, skall og saft
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts honning

Slik gjør du

  1. Skrell rødbetene og skjær dem i båter. Skrell pastinakkene og del dem i fire på langs. Skjær sjarlottløkene i skiver. Legg alt på et stekebrett med bakepapir og vend inn olivenolje, salt og pepper. Bak grønnsakene i 20-25 minutter.
  2. Kok opp vann og en buljongterning og lag quinoa etter anvisning på pakken. Sett til side.
  3. Lag dressingen. Bland olivenolje, appelsinsaft, revet appelsinskall, eddik og honning.
  4. Riv skallet av en sitron og vend kyllingfiletene i skallet. Salte og pepre filetene og stek dem til de er gylne og gjennomstekte.
  5. Bland de ovnsbakte grønnsakene med quinoa, dryss over Apetina classic, persille og dressing og server kyllingfiletene.