Ingredienser
Stekt kyllingfilet med søtpotetmos, appelsin- og hjertesalat
-
4
stk
kyllingfileter
-
2-3 søtpoteter
-
8
dl
vann
-
3
fedd
hvitløk
-
1
stk
buljongterning
-
1
dl
lett matfløte
-
salt og pepper
-
1
ss
finhakket frisk rosmarin
Appelsin- og hjertesalat
-
1
pk
hjertesalat
-
1
stk
appelsin
-
1
neve
finhakket persille
-
2
ss
olivenolje
-
0,5
stk
sitron, saften
Slik gjør du
-
Fjern skallet på søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok opp vann og ha i søtpotetene, hvitløksfeddene og buljongterningen. Kok søtpotetene til de er møre. Hell av vannet, la søtpotetene ligge og dampe seg litt tørre og mos alt til en jevn masse. Band inn fløten og smak til med salt og pepper.
-
Stek kyllingfiletene med finhakket rosmarin til de er gjennomstekte. La dem hvile i fem minutter før servering.
-
Lag en salat av finskåret hjertesalat, appelsinskiver og finhakket persille. Hell over litt olivenolje og sitron. Server sammen med søtpotetmos og kyllingfilet.