Gratinerte høstgrønnsaker

Gratinerte høstgrønnsaker

Grønnsaker har aldri smakt så godt!

40-60 min
Middels

Slik gjør du

  1. Sett oven på 180 grader.
  2. Skrell grønnsakene. Del dem opp i like tykke skiver, så de får ca. samme steketid. Ha dem i en stor ildfast form sammen med hele skrellede hvitløksfedd.
  3. Bland sammen fløte, sitronsaft, revet parmesan, salt, pepper og finhakket rosmarin. Ønsker du en mer kremet grateng kan du tilsette litt melk.
  4. Hell blandingen over grønnsakene. Stek i ovnen i ca. 45 min. til grønnsakene er myke og har fått litt farge.
  5. Del brødet i tynne skiver. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og dryss over olje og litt flaksalt. Stek i ovnen sammen med gratengen i ca. 10 min. til de blitt gylne og sprø.
  6. Server gratengen med sprøstekt brød og litt frisk rosmarin.