Gratinerte høstgrønnsaker

Gratinerte høstgrønnsaker

Grønnsaker har aldri smakt så godt!

Ingredienser

  • 4 stk potet
  • 1 stk Søtpotet
  • 3 stk Gulrøtter
  • 0,3 stk Sellerirot
  • 2 stk Pastinakk
  • 1 stk Fennikel
  • 1 stk Purre
  • 1 stk Hvitløk
  • 5 dl Lettfløte
  • 3 ss Sitronsaft
  • 50 gram Revet parmesan
  • 1 klype Salt og pepper
  • 1 kvist Hakket Rosmarin
  • 6 skiver Grovbrød 100%
  • 3 ss Olje
  • 1 klype Flaksalt

Slik gjør du

  1. Sett oven på 180 grader. Skrell grønnsakene. Del dem opp i like tykke skiver, så de får ca. samme steketid. Ha dem i en stor ildfast form sammen med hele skrellede hvitløksfedd (tips: legg hele hvitløken i en kjele med lokk og rist godt, da løsner skallet lett). Bland sammen fløte, sitronsaft, revet parmesan, salt, pepper og finhakket rosmarin. Ønsker du en mer kremet grateng kan du tilsette litt melk. Hell blandingen over grønnsakene. Stek i ovnen i ca. 45 min. til grønnsakene er myke og har fått litt farge.
  2. Del brødet i mindre biter. (det er viktig att det er tynne skiver). Legg dem på en stekeplate med bakepapir og dryss over olje og litt flaksalt. Stek i ovnen sammen med gratengen i ca. 10 min. til de blitt gylne og sprø. Server gratengen med sprøstekt brød og litt frisk rosmarin.