Ingredienser
-
1
dl
Havregryn
-
1
dl
Byggryn hele
-
4
dl
Vann
-
0,5
ts
Kanel malt
-
0,3
ts
Muskat
-
1
klype
Ingefær
-
1
klype
Kardemomme
-
0,5
ts
Vaniljesukker
-
1
klype
Salt
-
1
pakke
Hakkede nøtter
Slik gjør du
-
Legg havregryn og byggryn i bløt over natten. Neste morgen koker du opp grøten i det vannet grynene har ligget i. Tilsett krydder.
Spe med mer vann etter hvert. La grøten putre i 3-5 minutter.
Rør inn en klype med salt. Fordel grøten i skåler og pynt med nøtter.
Bruker du ikke bygg og heller ikke har bløtlagt havregrynene, koker du gryn etter anvisning på pakken.
Topping: En liten neve med hakkede nøtter, eventuelt tørkede bær og eple i små terninger.