Ingredienser
Risengrynsgrøt med julekrydder og varme skogsbær
-
2
dl
Grøtris
-
4
dl
Vann
-
1
stk
Vaniljestang
-
0,25 ts Malt kardemomme
-
1
ts
Salt
-
1
stk
Appelsin, skall og saft
-
1
l
Helmelk
-
1
neve
Rosiner
-
200
g
Skogsbærblanding, frossen
-
1
ss
Sukker
-
1
beger
Mager vaniljekesam
Slik gjør du
-
Kok grøtrisen i vann i ca. 10 min.
Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dem i gryten sammen med kardemomme og salt.
Riv skallet av appelsinen og ha det i grøten. Spe med melken og kok videre på svak varme til grøten er passe tykk, ca. 45 min. Pass på å røre godt i bunnen av gryten underveis, slik at ikke melken og risen brenner seg fast.
Press saften fra appelsinen og ha den i en kjele sammen med rosinene, skogsbærblandingen og sukkeret. Server grøten toppet med bærblandingen og en klatt vaniljekesam.