Risengrynsgrøt med julekrydder og varme skogsbær

Risengrynsgrøt med julekrydder og varme skogsbær

Prøv denne nye vrien på julegrøten.

Ingredienser

Risengrynsgrøt med julekrydder og varme skogsbær

  • 2 dl Grøtris
  • 4 dl Vann
  • 1 stk Vaniljestang
  • 0,3 ts Malt kardemomme
  • 1 ts Salt
  • 1 stk Appelsin, skall og saft
  • 1 l Helmelk
  • 1 neve Rosiner
  • 200 g Skogsbærblanding, frossen
  • 1 ss Sukker
  • 1 beger Mager vaniljekesam

Slik gjør du

  1. Kok grøtrisen i vann i ca. 10 min. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dem i gryten sammen med kardemomme og salt. Riv skallet av appelsinen og ha det i grøten. Spe med melken og kok videre på svak varme til grøten er passe tykk, ca. 45 min. Pass på å røre godt i bunnen av gryten underveis, slik at ikke melken og risen brenner seg fast. Press saften fra appelsinen og ha den i en kjele sammen med rosinene, skogsbærblandingen og sukkeret. Server grøten toppet med bærblandingen og en klatt vaniljekesam.