Rømmegrøt med sprøstekt spekeskinke

Rømmegrøt med sprøstekt spekeskinke

God og mettende tradisjonsmat.

Ingredienser

Rømmegrøt med sprøstekt spekeskinke

  • 2 begre Seterrømme
  • 100 g Hvetemel
  • 5 dl Helmelk
  • 0,5 ts Salt
  • 8 skiver Spekeskinke
  • 4 ts Sukker
  • 2 ts Kanel
  • Flatbrød til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. La rømmen småkoke i en kjele med lokk i ca. 2 min. Tilsett halvparten av melet og rør til rømmefettet pipler frem. Fjern fettet med en skje før du rører inn resten av melet og sper i melken litt etter litt. Rør godt til grøten er jevn og la den koke i ca. 5 min. Smak til med salt. Fordel spekeskinken utover en bakepapirkledd stekeplate og bak den i ovnen i ca. 5 min. Ta ut skinken og avkjøl den. Server grøten toppet med sukker, kanel og sprøstekt spekeskinke, med flatbrød til.