Engelsk marengskake

Også kjent som Eton Mess-kake. Herlig dekadent med marengs, mascarpone-krem og bær.

Ingredienser

Marengsbunn

  • 6 stk egg
  • 0,5 ts Salt
  • 3 dl Sukker

Mascarponekrem

  • 200 g Mascarponeost
  • 200 g Gresk yoghurt
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 1 ss Melis
  • 1 stk Lime, saften og skallet
  • 2 dl hasselnøtter
  • 100 g Mørk sjokolade
  • 500 g Valgfrie bær
  • 1 ts Balsamico eddik

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 100 grader.
  2. MARENGSBUNN: Skill eggehviter fra plommer. Visp eggehvitene og saltet til et tykt skum. Tilsett så sukkeret gradvis til du har en fast marengs.
  3. Tegn opp to sirkler på et bakepapirark, fyll en sprøytepose med marengsen og klem ut marengs i sirklene. (Det trenger naturligvis ikke være sirkler, lag gjerne en annen form om du vil.)
  4. Bak marengsbunnene i ovnen i 1 1/2 time og la de deretter avkjøles med ovnsdøren åpen.
  5. MASCARPONEKREMEN: Visp mascarponeosten til den blir fast og rør inn yoghurt, vaniljesukker, melis og limesaft og -skall. Visp alt godt sammen.
  6. PYNT: Rist hasselnøttene på 200 grader i cirka 10 minutter til skallet sprekker og begynner å prelle av. Ta de ut og skrubb med et håndkle slik at mest mulig skall detter av. Grovhakk nøttene.
  7. Smelt sjokoladen i en bolle i et vannbad eller i mikroen.
  8. TIL SLUTT: Legg den ene marengsbunnen på et kakefat. Fordel mascarponekremen og deretter bærene, samt noen dråper balsamicoeddik.
  9. Topp med den andre marengsbunnen og hell over den smeltede sjokoladen. Avslutt med å strø over de ristede hasselnøttene.