Marengs-iskake

Klassisk og herlig! Nyt denne!

Ingredienser

Is

  • 2 marengsbunner
  • 100 g daim
  • 1 liter vaniljeis
  • 250 g jordbær

Marengs

  • 4 eggehviter
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts sitronskall, revet

Slik gjør du

  1. Eggehvite og sukker stivpiskes, rør forsiktig inn sitronskall. Form 2 runde bunner (samme mål som kakeformene) Stekes på 120 grader midt i ovnen i ca 40 minutter til de er harde.
  2. Topping: Fôr en kakeform med plastfolie, og legg i en av marengsbunnene. Sett formen inn i fryseren, så den er kald når man legger i isen.
  3. Grovknus daimen. Visp eller rør vaniljeisen myk og bland i den knuste sjokoladen. Legg isen i bunnen av formen, og dekk den med skivede jordbær. Legg på den andre marengsbunnen, dekk formen med plastfolie og sett den i fryseren.
  4. Del jordbær og bær.
  5. Legg over eller sprøyt krem på kaken, pynt med bærene og server.
    Legg over eller sprøyt krem på kaken, pynt med bærene og server.