Myk pepperkake med appelsinglasur og tyttebær

Pepperkaker kan fås i mange former og konsistenser. Her er en saftig og myk versjon i form av kake.

Ingredienser

Pepperkake

  • 50 g smør
  • 3 stk Egg
  • 1 dl Brunt sukker
  • 1 ts Malt ingefær
  • 1 ts Nellik
  • 1 ts Kanel
  • 1 ts Bakepulver
  • 1 dl Hvetemel
  • 1 dl kefir
  • griljermel

Tyttebærglasur

  • 100 g Philadelphia
  • 1 dl Melis
  • 1 0,5 Melk
  • 1 dl Tyttebær

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland krydder, bakepulver og mel i en bolle og ha det i eggedosisen. Tilsett så smeltet smør og kefir. Bland godt sammen.
  3. Smør en form med litt smør og spre på griljermel eller brødsmuler.
  4. Hell røren i formen og stek i nedre del av ovnen i ca. 30–40 minutter. Avkjøl kaken på rist før du tar den ut av formen.
  5. Mens kaka kjølner bland Philadelphia, melis og melk til en jevn røre. Vend forsiktig inn tyttebær og bre glasuren over kaken når den er kald.