Ingredienser
-
4
stk
poteter
-
1
stk
Søtpotet
-
3
stk
Gulrøtter
-
2
ss
Olje
-
50
g
Smør
-
4
fedd
Hvitløk
-
1
stk
Appelsin, kun saften
-
1
ts
Salt
-
0,5
ts
Pepper
-
Oregano til servering
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 200 grader. Skrell og vask grønnsaker, bruk en mandolin eller potetskreller og skjær dem i tynne skiver. Varm olje og smør i en kjele, og riv eller press i hvitløk. Ha i appelsinsaft, salt og pepper. La det koke opp.
-
Ta en springform eller ildfast form og dekk med bakepapir. Ha litt av appelsinsmøret i bunnen. Fordel et tynt lag av potet, søtpotet og gulrøtter over smøret. fortsett med appelsinsmør og grønnsaker vekselvis i tynne lag til formen er full.
-
Stek i ovnen i ca. 1 time. Hvis det blir brent på toppen, legges litt folie over potetkaken mot slutten av steketiden. Server med frisk oregano.