Saftige suksesstopper

Suksesstopper er populære småkaker som mange lager både til påske og jul. De er også perfekte å servere til spesielle anledninger med mange gjester som konfirmasjon og dåp. De små bunnene er sprø utenpå og saftige inni, toppet med luftig suksesskrem. Pynt gjerne med friske bær for et ekstra godt resultat.

Ingredienser

Bunn:

  • 4 stk Eggehviter
  • 150 g Melis
  • 150 g Mandler

Gul krem:

  • 4 stk Eggeplomme
  • 1 dl Kremfløte
  • 100 g Sukker
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 150 g Romtemperert smør

Pynt:

  • Friske jordbær eller andre friske bær

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 160 grader varmluft eller 180 grader over- og undervarme.
  2. Mal mandlene eller du bruk ferdig malte mandler fra Eldorado, bland med melis og vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter.
  3. Fyll en toppet spiseskje med røre i hver muffinsform. Stek i 30 minutter og sett bunnene til avkjøling.
  4. I mellomtiden kan du lage kremen. Pisk sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak eller middels varme til kremen tykner.
  5. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne ved et opphold i fryser.
  6. Sprøyt en liten topp av kremen på hver kakebunn. Pynt med skivede jordbær rett før servering.