Grillet ytrefilet med sitron, dijonsennep og rotmos

Smakene i denne retten utfordrer smaksløkene på en god måte

Ingredienser

Kjøttet

  • 4 skiver Ytrefilet ca. 200 gr pr. stk.
  • 1 bunt timian
  • 2 ts dijonsennep
  • pepper kvernet
  • 1 stk sitron presset saft
  • salt kvernet

Rotmos

  • 500 gr Nypoteter
  • 2 stk Gulrot
  • 2 stk Sjalottløk
  • 2 ss rømme
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts sitronsaft
  • hvit pepper
  • salt

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet inn med timian, salt og pepper. Grill biffene i et par
minutter på hver side. Legg biffene på et fat og la de hvile. Pensle
på sennep og press over sitron før servering.
    Gni kjøttet inn med timian, salt og pepper. Grill biffene i et par minutter på hver side. Legg biffene på et fat og la de hvile. Pensle på sennep og press over sitron før servering.
  2. Skrell poteter, gulrøtter og løk. Skjær dem i biter, legg
de i en kjele og kok de møre i lettsaltet vann under lokk.
Hell av vannet, tilsett rømme, olivenolje og sitronsaft. Mos alt grovt
med en potetmoser eller gaffel og smak til med salt og pepper.
    Skrell poteter, gulrøtter og løk. Skjær dem i biter, legg de i en kjele og kok de møre i lettsaltet vann under lokk. Hell av vannet, tilsett rømme, olivenolje og sitronsaft. Mos alt grovt med en potetmoser eller gaffel og smak til med salt og pepper.
  3. Server biffene med potetmos og en blandet salat.