Grillspyd med grillede maiskolber og chimichurri

Vil du utfordre smaksløkene med balanserte smaker?

Ingredienser

Grillspyd

  • 8 Grillspyd Legges i vann i 10 min
  • 400 gr storfe mørbrad
  • 400 gr Svin ytrefilet
  • olivenolje
  • kvernet salt
  • svart pepper

Maiskolber

  • 4 Maiskolber delt i biter
  • olivenolje
  • kvernet salt
  • svart pepper

Chimichurri

  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts malt spisskummen
  • 3 ts paprikapulver
  • 3 ts ingefær finhakket
  • 1 bunt persille
  • 1 ts oregano
  • 1 sitron saft og revet skall
  • 1 hvitløksfedd
  • kvernet salt

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger og tre på grillspydene, gni inn med litt olivenolje, salt og svart pepper. Grill et par minutter på hver side.
  2. Grill mais og legg de i en skål og drypp over chimichurri-dressing. La de stå og trekke til seg smaken et par minutter før servering. Server med grønn salat.
  3. Chimichurri: Bland olivenolje, krydder, hakket persille og oregano. Riv i sitronskall og hvitløk. Press i sitronsaft og salt etter smak.