Oksegryte med parmesanmos

Lag oksegryte med sjampinjong, rosmarin og parmesanmos.

Ingredienser

Oksegryte

  • 700 g strimlet storfekjøtt
  • 1 stk gul løk
  • 250 g champignon
  • 2 ss rosmarin
  • 4 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 2,5 ss kapers
  • olivenolje
  • kvernet salt
  • sort pepper

Potetmos

  • 800 g poteter
  • 2 dl melk
  • 25 g smør
  • 0,5 stk sitron
  • 120 g parmesan
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og kok potetene.
  2. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Rengjør sjampinjongen.
  3. Brun løk, sjampinjong og kjøtt godt i en gryte i to omganger. Tilsett tomatpuré, kraft, hakkede tomater og rosmarin. La det småkoke under lokk på svak varme i ca. 15 minutter. Har du mer tid kan den gjerne stå å putre litt til. Smak til med salt og pepper.
  4. Hell vannet av potetene og knus dem i kjelen, tilsett melk og smør. Visp til du har en glatt og luftig potetmos og tilsett sitronsaft og revet parmesan etter smak. Kvern rikelig med sort pepper over mosen og tilsett litt salt helt til slutt.
  5. Server gryta sammen med parmesanmosen. Pynt med litt kapers og eventuelt litt hakket, frisk rosmarin.