Entrecôte med grillet ratatouille, pesto og fetaost

Entrecôte med grillet ratatouille, pesto og fetaost

Visste du at du kan lage ratatouille på grillen? Servér den med entrecôte.

Ingredienser

Entrecôte med grillet ratatouille, pesto og fetaost

  • 4 stk Entrecôte
  • 1 stk Aubergine
  • 1 stk Squash
  • 1 stk Søt paprika
  • 8 stk Romanticatomater
  • 2 ss Pesto
  • 1 pk Fetaost
  • Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • Salt og pepper
  • Olje for å pensle før grilling
  • Basilikum

Kryddersmør

  • 100 g Romtemperert meierismør
  • 1 ts Tørket estragon
  • 0,5 ts Cumin

Slik gjør du

  1. Skjær noen snitt i skinnet på auberginen og squashen og pensle dem med olje. Grill dem på høy temperatur i 4-5 minutter rundt. hele. Flytt dem over på indirekte varme til de er helt møre.
  2. Grill paprikaen til skinnet er sort. Ta den av og legg den i en pose eller en tett boks i 5-6 minutter slik at skinnet enkelt går av. Fjern frøene og stilken.
  3. Skjær alle grønnsakene i skiver og legg dem pent og lagvis i en ildfast form. Skjær tomatene i skiver og legg dem sammen med de grillede grønnsakene. Topp med pesto, fetaost, olivenolje og litt flaksalt og sett hele formen på grillen på indirekte varme i 10-15 minutter. La lokket være på under prosessen.
  4. Romtemperer og krydre kjøttet med salt og pepper på begge sider. Pensle med olje og stek 1-2 minutter på hver side på den varme sonen på grillen. Ta dem så av og la dem hvile i 5-10 min. på den lune sonen.
  5. Fjern ratatouillen fra grillen, dandér med basilikum og server til entrecôte med kryddersmør.
  6. Blandes sammen og rulles til en pølse i bakepapir. Legg i smøret kjøleskapet til det er hardt. Kutt i skiver og legg oppå varmt kjøtt.