Entrecôte med grillet ratatouille, pesto og fetaost

Visste du at du kan lage ratatouille på grillen? Servér den med entrecôte.

Ingredienser

Entrecôte med grillet ratatouille, pesto og fetaost

  • 4 stk Entrecôte
  • 1 stk Aubergine
  • 1 stk Squash
  • 1 stk Søt paprika
  • 8 stk Romanticatomater
  • 2 ss Pesto
  • 1 pk Fetaost
  • Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • Salt og pepper
  • Olje for å pensle før grilling
  • Basilikum

Kryddersmør

  • 100 g Romtemperert meierismør
  • 1 ts Tørket estragon
  • 0,5 ts Cumin

Slik gjør du

  1. Skjær noen snitt i skinnet på auberginen og squashen og pensle dem med olje. Grill dem på høy temperatur i 4-5 minutter rundt. hele. Flytt dem over på indirekte varme til de er helt møre.
  2. Grill paprikaen til skinnet er sort. Ta den av og legg den i en pose eller en tett boks i 5-6 minutter slik at skinnet enkelt går av. Fjern frøene og stilken.
  3. Skjær alle grønnsakene i skiver og legg dem pent og lagvis i en ildfast form. Skjær tomatene i skiver og legg dem sammen med de grillede grønnsakene. Topp med pesto, fetaost, olivenolje og litt flaksalt og sett hele formen på grillen på indirekte varme i 10-15 minutter. La lokket være på under prosessen.
  4. Romtemperer og krydre kjøttet med salt og pepper på begge sider. Pensle med olje og stek 1-2 minutter på hver side på den varme sonen på grillen. Ta dem så av og la dem hvile i 5-10 min. på den lune sonen.
  5. Fjern ratatouillen fra grillen, dandér med basilikum og server til entrecôte med kryddersmør.
  6. Blandes sammen og rulles til en pølse i bakepapir. Legg i smøret kjøleskapet til det er hardt. Kutt i skiver og legg oppå varmt kjøtt.