Ingredienser
Entrecôte med grillet vårløk og chimichurri-saus
-
4
stk
Entrecôte storfe
-
1
dl
Frisk bladpersille, sammenklemt
-
1
stk
Rød chili
-
3
fedd
Hvitløk
-
1
dl
Olivenolje + ekstra til pensling
-
2
ss
Sitronsaft (evt. rødvinseddik)
-
Evt en liten neve frisk oregano
-
Flaksalt
-
Nykvernet pepper
-
1
bunt
Vårløk
-
1-2 poser Ruccula
-
Pitabrød eller hjemmelagde småbrød
Slik gjør du
-
Finhakk persille og chili. Fjern frøene dersom du ønsker det mindre sterkt. Tilsett olje, sitronsaft, oregano, 1 teskje flaksalt og en halv teskje pepper. La sausen hvile mens du tilbereder resten.
-
Fjern røttene på vårløken. Tørk godt av kjøttet og pensle kjøttet og og vårløken med olje. Strø over salt og pepper.
-
Grill kjøttet først over direkte varme for å få en fin stekeskorpe på begge sider og stek det deretter ferdig over indirekte varme. Grill vårløken over indirekte varme til den har myknet litt og fått fine grillstriper.
-
Server med ruccula, lune brød og chimichurri.