Entrecôtesalat med chimichurri-saus

Grillmat og salat passer perfekt sammen.

Ingredienser

Entrecôtesalat

  • 4 stk Entrecôte
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 klype Flaksalt
  • 1 stk Agurk
  • 1 stk Avokado
  • 1 pk Cherrytomater
  • 1 stk Hjertesalat

Chimichurri-saus

  • 1-2 fedd Hvitløk
  • 1 stk Sjalottløk
  • 1 stk Rød chili
  • 1 dl Hvitvinseddik
  • 0,5-1 ts Flaksalt
  • 1 dl Frisk koriander
  • 1 dl Frisk persille
  • 0,5 dl Frisk oregano
  • 2 dl Olivenolje

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen. Pensle kjøttet med olje og strø over salt. Grill det over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. La det hvile før du skjærer det i fine skiver.
  2. Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili og bland det med eddik og salt i en liten bolle. La det hvile i 10 minutter for å mildne løksmaken. Bland inn finhakkede urter og olje rett før servering.
  3. Skjær agurk og avokado i terninger, del tomatene i to og riv opp hjertesalaten. Vend det sammen og topp med entrecôte-skivene. Hell over sausen og server.