Grillmarinert entrecôte

Saftig grillet entrecôte med brokkoli, vårløk og chimichurri-saus.

Ingredienser

  • 1 stk Entrecôte av storfe, grillmarinert
  • 0,5 stk brokkoli
  • 0,5 bunt vårløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 stk sjalottløk
  • 0,5 stk rød chili
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 dl frisk koriander, finhakket
  • 0,3 dl frisk persille, finhakket
  • 1 ss frisk oregano, finhakket
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Tørk av overflødig marinade og grill kjøttet over direkte varme i ca. 2-3 minutter på hver side. Ta kjøttet av grillen og la hvile til resten av maten er klar.
  2. Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. Dekk de med eddik og salt i en liten bolle. La hvile i 10 minutter for å mildne løksmaken, før du heller av eddiken. Bland urter og olje i en annen bolle. Bland sammen løkmiksen og urtene rett før servering.
  3. Del opp brokkolien i grove buketter med stilken på. Rens vårløken for ruskete blader og skjær vekk roten. Pensle grønnsakene lett med olje og strø over salt. Grill til de er møre, men fremdeles har litt tyggemotstand. De er skjøre, så vend dem ofte.
  4. Server entrecôten, med grillet brokkoli og vårløk. Topp med Chimichurri-saus.