Middelhavsmarinert ytrefilet av svin med gresk salat

En smakfull grillrett med middelhavsmarinert svinefilet og frisk gresk salat.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 4 pk svin ytrefilet, middelhavsmarinert
  • 1 stk agurk
  • 2 stk tomat
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk rødløk
  • 1 dl svarte oliven
  • 1 dl olivenolje + ekstra til servering
  • 3 ss eplesidereddik
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts finrevet sitronskall
  • 1 ts flaksalt
  • 2 ts nykvernet pepper
  • 1 pk fetaost

Slik gjør du

  1. Tørk av overflødig marinade og grill kjøttet i 3-5 minutter på hver side over direkte varme.
  2. Skrell agurken og del den først i to, på langs, deretter i skiver.
  3. Skjær tomatene og paprikaen i grove båter og løken i skiver.
  4. Legg alt i en bolle sammen med olivenene. Tilsett olje, eddik, oregano, sitronskall, salt og pepper og vend alt sammen.
  5. Legg på fetaosten til slutt og dryss over ekstra olivenolje og oregano.