-
Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halv time før du skal steke det slik at det blir romtemperert.
-
Stek sjalottløken i en liten gryte med olivenolje over middels varme i 2-3 minutter. Den skal bli blank, men ikke få farge. Tilsett deretter fløte og ost og kok opp. Rør til osten har smeltet og alt er blandet. La det småkoke under omrøring i 2-3 minutter til sausen tykner litt. Smak til med sitronsaft og persille. Pass på å ikke la sausen koke etter at sitronsaften er tilsatt, da kan den lett skille seg.
-
Strø litt salt på kjøttet og stek det i nøytral olje i en stekepanne over middels høy varme til det har fått fin stekeskorpe på begge sider. Sett ned varmen og stek videre i 3-4 minutter, til kjøttet er medium stekt. Er du i tvil om steketiden kan det lønne seg å sjekke med et steketermometer. Da skal medium gi en temperatur på c58-60 grader. Dette gjelder også om du ønsker å grille kjøttet på grillen. La kjøttet hvile noen minutter før servering.
-
Ha aspargesene i lettsaltet, fosskokende vann og kok i 4 minutter til de akkurat er blitt møre, men fortsatt er sprø.
-
Dander kjøttet på tallerkener sammen med aspargesene. Hell en raus skje saus av blåmuggost over kjøttet, eller server i en skål ved siden av.