Mørbrad biff med asparges og saus av blåmuggost

Blåmuggost er kanskje ikke de minste barna sitt førstevalg, men i denne oppskriften kan den enkelt serveres ved siden av til fordel for de som ønsker det.

Ingredienser

  • 1 pakke storfe mørbrad, First Price
  • rapsolje til steking
  • 0,5 bunt asparges

Saus

  • 0,5 stk sjalottløk
  • 1 ts olivenolje
  • 1 dl fløte
  • 25 g blåmuggost
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ts persille, finhakket
  • salt

Slik gjør du

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halv time før du skal steke det slik at det blir romtemperert.
  2. Stek sjalottløken i en liten gryte med olivenolje over middels varme i 2-3 minutter. Den skal bli blank, men ikke få farge. Tilsett deretter fløte og ost og kok opp. Rør til osten har smeltet og alt er blandet. La det småkoke under omrøring i 2-3 minutter til sausen tykner litt. Smak til med sitronsaft og persille. Pass på å ikke la sausen koke etter at sitronsaften er tilsatt, da kan den lett skille seg.
  3. Strø litt salt på kjøttet og stek det i nøytral olje i en stekepanne over middels høy varme til det har fått fin stekeskorpe på begge sider. Sett ned varmen og stek videre i 3-4 minutter, til kjøttet er medium stekt. Er du i tvil om steketiden kan det lønne seg å sjekke med et steketermometer. Da skal medium gi en temperatur på c58-60 grader. Dette gjelder også om du ønsker å grille kjøttet på grillen. La kjøttet hvile noen minutter før servering.
  4. Ha aspargesene i lettsaltet, fosskokende vann og kok i 4 minutter til de akkurat er blitt møre, men fortsatt er sprø.
  5. Dander kjøttet på tallerkener sammen med aspargesene. Hell en raus skje saus av blåmuggost over kjøttet, eller server i en skål ved siden av.