Ovnsbakte gulrøtter med entrecôte og urtesaus

Ovnsbakte gulrøtter med entrecôte og urtesaus

Prøv ovnsbakte gulrøtter med entrecôte til middag i dag.

Ingredienser

Ovnsbakte gulrøtter med entrecôte

  • 4 stk Entrecôte
  • 0,5 stk Hvitløk
  • 12 stk Gulrøtter
  • 3 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper

Urtesaus

  • 4 dl Grovhakket frisk kruspersille
  • 2 dl Grovhakket frisk basilikum
  • 2 dl Olivenolje
  • 0,5 stk Sitron
  • 0,5 stk Chili
  • 0,5 ts Salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225 grader. Løsne hvitløksfeddene fra hverandre, men behold skallet på. Skyll eller skrell gulrøttene og del dem i to på langs. Legg gulrøttene utover et stekebrett og legg hvitløken på en av sidene. Hell over 2 ss olivenolje, vend grønnsakene litt inn og stek dem i ca. 30 min.
  2. Gni kjøttet inn med 1⁄2 ts salt og nykvernet pepper og stek det på høy varme i en stekepanne med 1 ss olje i ca. 2 min, deretter på andre siden i ca. 4 min på middels varme. La kjøttet hvile.
  3. Server kjøttet skåret i tynne skiver sammen med gulrøtter og urtesaus.
  4. Bland persille, basilikum, olivenolje, saften og raspet skall av sitronen, finhakket chili og salt i en liten bolle. Når hvitløken er gyllen tar du den ut av ovnen og klemmer ut feddene i urtemiksen. Kjør alt sammen til en saus med en stavmikser.