Tagliata på høyrygg med hjertesalat parmesan og aioli

Tagliata på høyrygg med hjertesalat parmesan og aioli

Smaksbombe-biff på italiensk vis!

Ingredienser

  • 500 gram Høyrygg av okse
  • 3 stk Hjertesalat
  • 200 gram Parmesan, hel bit
  • 1 klype Salt
  • 1 klype Pepper
  • 1 neve Rosmarin
  • 1 stk Sitron
  • 3 stk Eggeplomme
  • 1,5 ts Hvitvinseddik
  • 1 ts Sennep dijon
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 dl Olivenolje

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i to biter, salte og pepre. Stek det i smør og olje sammen med rosmarin. Ca. 7 minutter på hver side.
  2. Bland eggeplommer, hvitvinseddik, dijonsennep og finhakket hvitløk i en bolle. Tilsett olje i en tynn stråle mens du visper. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg opp salaten på ett fat og riv over parmesan. Ha over aioli og litt sitronsaft. Skjær opp kjøttet og legg på salaten.