Ytrefilet med kryddersmør og grillet aspargessalat

Med mat på grillen blir det skikkelig sommerstemning.

Ingredienser

Ytrefilet med kryddersmør og grillet aspargessalat

  • 4 stk Ytrefilet av storfe med kryddersmør
  • 2 dl Frosne erter
  • 1 dl Valnøtter
  • 1 neve Frisk gressløk
  • 2 bunter Asparges
  • Ca. 3 ss. Olivenolje
  • 1 pose Ruccula
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 100 g Grana padano
  • 1 stk Sitron

Slik gjør du

  1. Skyll ertene i vann og legg dem på et fat slik at de tiner. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og hakk dem grovt. Finhakk gressløken.
  2. Hold aspargesen i hver ende av stilken, mellom tommel og pekefinger og bøy forsiktig til den knekker. Slik fjerner du den meste trevlete biten på hver asparges. Kast. Skjær aspargesene i to på langs og pensle dem med olje.
  3. Grill ytrefileten over direkte varme i ca. 4-5 minutter på hver side for å få en fin grillskorpe. Stek dem ferdig over indirekte varme.
  4. Grill aspargesene over indirekte varme med snittsiden ned. Du ønsker fine grillstriper, men fortsatt litt tyggemotstand, så ikke grill dem for lenge. Vend sammen ruccula, erter, valnøtter, gressløk, asparges, 2 ss olje, salt og pepper. Skjær osten i tynne skiver med en potetskreller over salaten.
  5. Vask sitronen grundig og riv over skallet på den fineste settingen på rivjernet. Klem over sitronsaften og server salaten sammen med kjøttet.