Italienske kjøttboller i tomatsaus med tagliatelle

Ingredienser

Farse til kjøttboller

  • 800 g kjøttdeig
  • 2 stk egg
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl hakket frisk basilikum
  • 3 ss hakket frisk rosmarin
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 0,5 dl hakket soltørkede tomater
  • kvernet salt
  • kvernet pepper

Pasta

  • 550 g tagliatelle
  • 100 g parmesan til servering

Tomatsaus

  • 3 fedd hvitløk
  • 1 pakke små, hele tomater på kvist
  • 0,5 dl god olivenolje
  • 1 boks hakkede tomater 390 gr
  • 0,5 stk sitron, revet skall og saft
  • 0,5 ts salt
  • 1 klype sukker
  • kvernet hvit eller sort pepper

Slik gjør du

  1. Bland sammen farsen og krydre med urter, soltørkede tomater, pepper og salt. Form til små boller og legg dem på et fat eller en tallerken. Kjøttbollene skal ikke stekes men kokes i sausen.
  2. Skrell og knus hvitløken. Varm olivenolje i en kjele og ha i hvitløken og de ferske tomatene. La det surre i gryten en liten stund. Hell på vann og knuste tomater og la det småkoke til en fin saus i ca. 10-15 minutter. Smak til med revet sitronskall, sitronsaft, salt, pepper og litt sukker.
  3. Legg kjøttbollene ned i tomatsausen og la det småkoke forsiktig i 10-15 minutter, server med nykokt pasta og revet parmesan.