Pinnekjøtt med øl og søtpoteter
Tradisjonsrik julemat med en ny vri.
Slik gjør du
-
Vann ut pinnekjøttet i minst 16 timer, skift vann minst en gang. Bruk gjerne lunkent vann og la det stå i kjølig. Legg søtpoteter i en vid kjele og bruk potetene som rist for pinnekjøttet. Saltet fra pinnekjøttet gjør at søtpotetene ikke koker i stykker og får en fantastisk smak. Fyll på med øl og vann så det står i høyde med søtpotetene. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på at det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann.
-
Lag saus av skyen ved å koke opp ca. 3 dl av væsken i bunnen sammen med 1 dl kremfløte. Jevn med maisenna eller potetmel så det blir litt tykt. Smak til med sitronsaft og sort pepper.