Ingredienser
Pinnekjøtt
-
1,8
kg
pinnekjøtt
-
1
stk
vossakorv
-
1
kg
kålrot
-
3
stk
gulrot
-
3
stk
poteter
-
1
dl
fløte
-
4
ss
smør
-
salt
-
pepper
-
bjørkepinner eller rist
Slik gjør du
-
Vann ut pinnekjøttet i minst et døgn. Bruk gjerne lunkent vann og la det stå i kjølig romtemperatur. Skift vann minst én gang.
Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en stor kjele. Fyll på vann til det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. tre timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll i så fall på med mer vann. Biter av Vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet det siste kvarteret før du serverer maten.
-
Lag kålrotstappe ved å koke store biter kålrot, gulrot og potet møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos grønnsakene. Tilsett fløte og smør og smak til med salt og pepper.