Hoisin-glasert pinnekjøtt med ovnsbakte gulrøtter & sjalottløk

Maten blir ekstra spennende når du mikser flere matkulturer. Hva med å prøve en ny variant av pinnekjøttet?

Ingredienser

Pinnekjøtt

  • Pinnekjøtt, 400 g per person
  • Bjørkepinner eller rist
  • 2 ss Hoisinsaus
  • 2 ss Honning
  • 1 ss Soyasaus
  • 0,5 ts Chilipulver
  • 0,5 dl Sesamfrø
  • 1 neve Frisk koriander

Ovnsbakte gulrøtter og sjalottløk

  • 1 pose Sjalottløk
  • 6 stk Gulrøtter
  • 50 g Smør
  • 2 ss Eplesidereddik
  • 2 ss Sukker
  • Flaksalt

Tilbehør

  • 2 poser Boil in bag jasminris

Slik gjør du

  1. Legg pinnekjøttet i en kjele med lunkent vann dagen før det skal spises, og la det stå i litt kjølig romtemperatur. Nøyaktig hvor lenge pinnekjøttet skal vannes ut varierer mellom de forskjellige merkene, så les på emballasjen for anbefalt utvanningstid. Du må bytte vannet minst én gang i utvanningstiden, men aller helst flere ganger.
  2. Fyll deretter kjelen med vann opp til bjørkepinnene eller risten. Pinnekjøttet skal altså ikke være i nærkontakt med vannet, kun dampen.
  3. Pinnekjøttet skal nå dampes på svak varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Pass på at ikke alt vannet dampes bort, for da blir kjøttet tørt og du risikerer å ødelegge kjelen. Fyll derfor på med mer vann når/hvis det er nødvendig. Et godt tips er å koke vannet du skal etterfylle med, slik at overgangen blir sømløs.
  4. Når kjøttet løsner fra beina, er pinnekjøttet klart til å nytes. Kraften som har dannet seg i kjelebunnen, kan du rense gjennom en sil og servere som sjysaus.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
  6. Rør sammen hoisin, honning, soyasaus og chili.
  7. Spre kjøttet utover et stekebrett, pensle på sausen og stek i ca. 5 minutter til det har fått en mørk, gyllen skorpe, men ikke blitt tørt.
  8. Strø over sesamfrø og server sammen med ovnsbakte grønnsaker, ris og frisk koriander.
  9. Forvarm ovnen til 200 grader.
  10. Rens løken og skrell og del gulrøttene i to på langs.
  11. Smelt smøret i en kjele. Når det bobler, rører du inn eddik og sukker og lar det putre et par minutter.
  12. Legg grønnsakene på et stekebrett og hell sausen over. Vend grønnsakene godt inn i sausen og strø over et par klyper salt.
  13. Fordel dem godt utover, med snittsiden ned og bak i ca. 45 minutter til de har fått en gyllen skorpe.
  14. Kok risen etter anvisning på pakken.