Rødbettartar med sprøstekt pinnekjøtt

Pinnekjøtt er perfekt restemat! Prøv denne retten når du har rester av pinnekjøtt.

Ingredienser

Rødbettartar med sprøstekt pinnekjøtt

  • 500 g Pinnekjøttrester, renset
  • 500 g Havsalt
  • 500 g Rødbeter
  • 2 stk Sjalottløk
  • 1 ss Kapers
  • 1 liten neve Frisk kruspersille
  • 4 ss Mandler
  • 1-2 ts Dijonsennep
  • 2 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Fordel saltet i to små hauger på et stekebrett, legg på rødbetene og bak dem i ca. 50 minutter, til de er helt møre.
  3. Avkjøl, børst av saltet, skrell og hakk dem fint.
  4. Hakk sjalottløk, kapers, persille og mandler. Bland alt sammen i en bolle med sennep, olivenolje, flaksalt og pepper.
  5. Riv pinnekjøttet opp i små biter og stek dem sprø i litt olje i en stekepanne. Anrett rødbettartaren på tallerkener, toppet med pinnekjøtt og litt finhakket persille.