"Steam buns" med pinnekjøttrester og hurtigsyltede grønnsaker

Har du rester av pinnekjøttet? Spis det med hjemmelagede "steam buns".

Ingredienser

Pinnekjøtt og hurtigsyltede grønnsaker

  • 600 g rester av pinnekjøtt
  • 2 stk Gulrøtter
  • 1 stk Agurk
  • 1 stk Rødløk
  • 2 cm Ingefær
  • 3 dl Vann
  • 1 dl Eddik
  • 2 dl Sukker
  • 0,25 ts Salt
  • 0,25 ts Nykvernet pepper

Steam buns

  • 500 g Hvetemel
  • 1 pk Tørrgjær
  • 2 ss Sukker
  • 1 ts Salt
  • 1 dl Vann
  • 1,5 dl Helmelk
  • 2 ss Nøytral olje, for eksempel rapsolje
  • Til servering: Søt chilisaus og koriander

Slik gjør du

  1. Plukk pinnekjøttet fra bena, riv det i mindre biter og legg det til side.
  2. Skjær gulrøttene i staver. Del agurken på langs, skrap ut kjernen og skjær i staver. Skrell rødløken, del den i to og skjær den i skiver. Fjern skallet på ingefæren og skjær den i små staver.
  3. Kok opp vannet med eddik og sukker til sukkeret er helt oppløst. Legg alle grønnsakene i et sylteglass, hell over laken og la det stå i minst 30 min.
  4. Bland de tørre ingrediensene til bollene i en bakebolle. Varm vann, melk og olje lunkent i en kjele og rør det inn i melblandingen. Elt deigen godt før den settes til heving i ca. 45 min.
  5. Del opp deigen i passende emner og rull den ut til boller. Klem dem flate og la dem etterheve i ca. 30 min. under et kjøkkenhåndkle. Klem dem flate enda en gang, pensle med olje og brett dem i to.
  6. Fyll 3-4 cm vann i en kjele og kok det opp før du legger en metall- eller bambusrist i bunnen. Plasser bollene på biter av bakepapir på risten, sett på lokket og damp dem i 12-15 min. Server bollene fylt med revet pinnekjøtt, syltete grønnsaker, søt chilisaus og koriander.