Enkel pølsegryte

For å gjøre oppskriften litt sunnere velger du en pølse med mye kjøtt og lite salt. Serverer med grovt brød og du har en super hverdagsmiddag som er både billig og enkel å lage.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 400 g pølser
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,3 stk purre
  • 2 stk paprika
  • 0,5 stk rød chili
  • 1 boks kikerter
  • 1 boks tomatbønner
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl vann
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 1 bunt kruspersille

Slik gjør du

  1. Bruk en stor gryte med tykk bunn. En jerngryte er perfekt. Del opp pølsene i passe store biter og surr dem i gryten med litt olje. Hakk opp gul løk, hvitløk og purre og la det surre lett sammen med pølsene.
  2. Del opp paprika i biter og finnhakk chili. Ha i gryten sammen med kikerter, tomatbønner og tomatpure. La det koke opp. Bland ut buljong i 3 dl vann og hell i. La det koke forsiktig i 5 minutter. Rør med jevne mellomrom. Pynt med hakket kruspersille.