Kjøttpølser med blomkålris og couscous

Kjøttpølser med blomkålris og couscous

Billig middag for én på 1-2-3.

Ingredienser

  • 1 Billig middag på 1-2-3 Skinnfri kjøttpølse
  • 0,5 stk Blomkål
  • 4 ss Solsikkekjerner
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 ss Olivenolje pluss ekstra til steking
  • Couscous
  • 0,5 Sitron
  • Frisk persille, gressløk eller koriander

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Riv blomkålen på et rivjern eller hakk den i en foodprosessor til den ligner riskorn, halvparten av gangen. Hell det utover et bakepapirkledd ovnsbrett med solsikkekjerner, ½ ts salt, ½ ts nykvernet pepper og 1 ss olivenolje. Bland det sammen og spre jevnt utover brettet. Stek i 15 minutter eller til blomkålen så vidt har blitt gyllen. Kok couscous etter anvisning på pakken og bland den med blomkålris, saft og skall av ½ sitron og finhakkede urter. Smak til med salt og pepper. Skjær opp pølsene i passende biter og varm i olje på middels varme i en panne. Legg pølsene på toppen av blomkålrisen. Press gjerne litt ekstra sitronsaft over.